En nu sta ik weer sterk in het leven

 “Dat kan toch niet waar zijn!”, dacht ik toen ik hoorde over EFT – Emotional Freedom Techniques. “Een beetje kloppen op verschillende energiebanen, en dat is het?” Jaren daarvoor was ik gediagnosticeerd met een chronische darmziekte, gebruikte ik zware medicatie en probeerde ik al die tijd deze ziekte de baas te worden door allerlei alternatieve geneeswijzen te proberen, van bioresonantie tot acupunctuur. Maar toen mijn eerste EFT-sessies meteen aansloegen, was ik op zijn zachts gezegd geïntrigeerd.. 

Blokkades in ons energiesysteem opheffen

Wat is EFT eigenlijk? EFT is een methode die helpt om emotionele blokkades in ons energiesysteem op te heffen. Tijdens een EFT-sessie klop je op bepaalde acupressuurpunten op je lichaam, terwijl je de emotie voelt en benoemt. Je benoemt dus de stress, angst, pijn of het verdriet. Je gaat door de pijn heen en daardoor laat je het los. Het is een eenvoudige techniek, die je ook zelf thuis kunt toepassen. EFT is veelzijdig en combineert inzichten uit de psychologie, neurologie en acupunctuur. Dat sprak me aan, omdat ik als holistisch therapeut geloof dat lichaam, geest en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Keerpunt kwam toen ik EFT leerde kennen

Door een darmziekte raakte ik op jonge leeftijd volledig afgekeurd in de WAO. Omdat de reguliere geneeskunde mijn klachten en pijn alleen met medicatie kon verlichten ben ik me gaan verdiepen in complementaire geneeswijzen. Ik geloofde in het zelfgenezend vermogen van het lichaam en na het aanpassen van mijn voeding en andere alternatieve benaderingen, verbeterde mijn conditie en kon ik na een tijdje weer een paar dagen per week werken. Maar het keerpunt kwam toen ik EFT leerde kennen. Ik had het gevoel alsof ik de onderste steen van mijn ziekte boven haalde. Door EFT begreep ik dat de oorzaak van mijn ziekte lag in onverwerkte emoties, conditioneringen en overtuigingen uit mijn jeugd, die verwerkt en veranderd konden worden.

Energie staat aan de basis van alles

Misschien klinkt dat vaag, maar er is helemaal niets vaags aan. Want, energie staat aan de basis van alles. Kijk maar naar de kwantumfysica. In China werkt de geneeskunde al jaren met energiebanen, bijvoorbeeld in de acupunctuur. Die energiebanen, meridiaanbanen, worden ook tijdens EFT gebruikt. Alleen gebruik je geen naalden er wordt alleen op geklopt. En wat heel belangrijk is, EFT richt zich niet alleen op het energetische niveau van het lichaam, maar ook op het emotionele, mentale en fysieke, het gaat om het hele pakket. Want onverwerkte emoties en negatieve overtuigingen kunnen tot lichamelijke klachten leiden.

Je kan de techniek zelf thuis toepassen

Inmiddels werk ik al 12 jaar als EFT-specialist en komen mensen met allerlei klachten naar mij toe. Vooral stress, angst, woede, verdriet, onzekerheid en vermoeidheid, maar ook fysieke klachten zoals hoofdpijn, migraine of rugklachten. Afhankelijk van de klachten kan je na een aantal sessies al veel negatieve emoties kwijt zijn en verlichting voelen. En je kan de techniek thuis zelf toepassen. Als je regelmatig je stressvolle emoties blijft verwerken zul je steeds meer rust, ruimte en ontspanning ervaren. Op deze manier creëer je ruimte om weer te ontspannen en genieten en kan je net als ik weer sterk in het leven staan.

Gratis consult

Wil je ook graag kracht en vrijheid ervaren? Heb je hulp nodig? Maak dan een afspraak met mij voor een consult. Een eerste telefonisch consult is gratis. Lees de EFT ervaringen van anderen.

Alsjeblieft, mijn gratis e-book

Download hier op de Home pagina mijn gratis e-book: ‘In 7 stappen naar een leven vol kracht en vrijheid’  Veel plezier ermee! 

Scroll naar boven