Ervaringen van anderen over de EFT-sessies 


RL

‘Als ik zeg dat ik een geestelijk wrak was toen ik eind vorig jaar bij Elles aanklopte, overdrijf ik denk ik niet. Ik was na een heftige emotionele schok abrupt gestopt met een drukke baan, was ernstig depressief en leed aan zware angst- en paniekaanvallen. Tegelijk wist ik een ding zeker: na twee ervaringen met antidepressiva wilde ik het nu anders aanpakken: ze helpen wel, maar de kern van je probleem wordt niet aangeroerd.

Een vriendin tipte Elles, en tijdens een eerste telefonisch gesprek was meteen duidelijk: zij voelt aan waar de pijn zit. Ik was eerst wat argwanend over EFT, maar onder Elles’ begeleiding was het een indrukwekkend middel om een grote berg pijn en verdriet te verwerken. Elles was het tegenovergestelde van zweverig. Ze praat je niet naar de mond, is nuchter, praktisch, en houdt je zonodig een spiegel voor. Maar zonder een enkel moment haar empathie te verliezen.

Natuurlijk was het voor mij ook hard werken, maar Elles is een geweldige coach geweest. Ze heeft me er doorheen gesleept, en heeft me geleerd aan mezelf te denken en toch ruimte te houden voor mijn vrouw en twee kinderen. Maar de belangrijkste les die ik van haar heb gekregen is: wees niet bang voor je eigen gevoel. Deze les, en vele andere, kan ik voor de rest van mijn leven meenemen.

Nu is het september 2017, en is mijn emotionele evenwicht denk ik sterker dan ooit. Ik kan weer genieten, ben weer volledig aan het werk en begin erop te vertrouwen dat je weerbaarder uit zo’n zware crisis kunt komen. Daarvoor ben ik Elles heel erg dankbaar.’

ED
‘Er waren wat zaken in mijn leven die ik niet langer kon en wilde negeren. Het meest urgente probleem was mijn claustrofobie en door omstandigheden werd ik gedwongen om daar iets aan te doen. Ooit had ik al eens iets gelezen over EFT en vroeg me af of dat iets voor mij zou zijn. Al in het eerste gesprek met Elles  had ik het gevoel  dat zij me zou kunnen helpen. En dat is gebleken. Met EFT pak je niet alleen heel concreet het probleem aan maar Elles helpt je ook de onderliggende oorzaak te vinden. De sessies bleken intensief en confronterend maar maakten mij ook heel veel zaken duidelijk. En het mooie is dat je de EFT techniek ook zelf kunt toepassen als je ze je eenmaal eigen hebt gemaakt.

Dankzij Elles is een langdurend probleem in mijn leven heel klein geworden en zeer hanteerbaar gemaakt’.

Marloes
‘Mijn hele leven heb ik een grote angst met me mee gedragen die mij dagelijks beïnvloed heeft. Na een heftig jaar was het tijd om die angst aan te pakken. Iemand heeft me Elles aangeraden en nadat ik haar website heb bekeken, heb ik contact met haar gezocht. Elles heb ik ervaren als een heel prettige persoon die mij veel handvatten heeft gegeven om in diverse situaties toe te kunnen passen. Tijdens de telefonische intake heeft ze na het horen van mijn verhaal al een aantal verbanden kunnen leggen die ik zelf nooit zo had gezien. Hierdoor kreeg ik veel vertrouwen in de sessies.

Door haar rustige en fijne manier van werken, heb ik me altijd erg op mijn gemak gevoeld. Elles luistert goed en stelt gerichte vragen. Ook is ze direct, iets wat ik erg prettig vind. Ze zorgt ervoor dat je je open durft te geven en begeleidt je in het gehele proces. 

De eerste twee sessies schrok ik van wat EFT bij mij los maakte. Door EFT ga je vol door je emoties, je zoekt deze op en ondergaat ze in plaats van ze weg te drukken. Ik vind het bijzonder te merken hoeveel emoties er door je lichaam opgeslagen worden en hoe je deze met EFT kunt opzoeken. 

Elles heeft er samen met de EFT methode voor gezorgd dat mijn angst er niet meer is en ik me vrij voel.  Ik ben erg tevreden over hoe de sessies zijn gegaan en heb ik er echt veel baat bij gehad.’ 

WR
‘Ik ben ontzettend dankbaar dat Elles op mijn pad is gekomen. Door mijn gesprekken met Elles ben ik rustiger van binnen geworden. Ik heb geleerd om meer bij mezelf te blijven en voor mezelf op te komen. Elles heeft mij geholpen om te ontdekken wat ik zelf wil en wie ik ben. Zij heeft mij het gevoel gegeven dat ik er mag zijn, met alles wat bij me hoort en dat dit goed is.
Door middel van EFT is het gelukt om weer verder te kunnen met mijn leven, omdat de emotionele lading van de pijnlijke gebeurtenissen af is. Het is een wonderlijke methode, maar het werkt echt. Je gaat door de emotie heen, net zolang tot het niet meer zo heftig aanvoelt. Hierdoor wordt het emotionele onderwerp iets, waar je zonder veel emotie mee om kunt gaan omdat je er dwars doorheen bent gegaan. Het ruimt veel ballast op. Een bevrijdende methode. EFT heeft mij geholpen om te kunnen aanvaarden wat ik niet wilde aanvaarden, hierdoor kan ik weer verder en met aandacht kijken naar wat er nu is.’

Elise (Vliegangst)
‘Ik heb contact gezocht met Elles omdat ik verschrikkelijke vliegangst had. Het werd met de vlucht erger totdat ik het punt bereikte dat ik niet meer wilde vliegen. Dit terwijl ik grote plannen had met mijn man en zoon om naar Malawi te emigreren voor een project. 

Van EFT had ik nog nooit eerder gehoord, maar het idee dat je een techniek leert en jezelf ten alle tijden kan helpen, sprak me erg aan. Mijn sessies met Elles waren erg fijn en vertrouwd. Ik voelde me snel op mijn gemak en durfde me over te geven aan de emoties die naar voren kwamen tijdens de sessies. Het fijne was dat Elles me elke keer goed door de emoties heen begeleide. Ik vond het soms spannend om echt te voelen: boosheid, verdriet, angsten, alles wat maar gekoppeld was aan het vliegen. Het is fantastisch om te ervaren dat door EFT mijn angstniveau daalde van een 10 naar 1 en ik zelfs weer zin kreeg in vliegen!
Inmiddels zit ik in Malawi en ben ik dankzij Elles en EFT het vliegtuig vol rust en vertrouwen in gestapt. Ik durf EFT ook in te zetten als ik nu tegen blokkades aanloop’.  

FT
‘In mei liet mijn echtgenote me, na een huwelijk van 27 jaar, weten niet verder te willen met onze relatie. We hebben de scheiding in goed overleg kunnen afhandelen maar nadat ze vertrokken was en meteen in een nieuwe relatie ‘dook’ kreeg ik veel last van stress met als gevolg vrij ernstige concentratiestoornissen en slapeloosheid. Op een bepaald moment had ik het gevoel dat ik er op eigen kracht niet uit kwam.

Toevallig had ik een visitekaartje van Elles onder ogen gekregen en na bestudering van de website heb ik besloten om telefonisch contact te zoeken.

Het telefoongesprek was zeer prettig. Ik was wat bang voor ‘zweverig gedoe’ maar niets van dat alles. Ik merkte dat Elles heel doelgericht en op een no-nonsens manier te werk ging en aan het einde van het gesprek hebben we een afspraak ingepland om aan de slag te gaan met de EFT behandeling.

De eerste behandeling heb ik emotioneel als zeer heftig ervaren maar een paar dagen na de behandeling merkte ik tot mijn verbazing dat ik me enorm veel beter voelde dan voorheen. Ik heb twee weken later nog een tweede behandeling gevolgd en wederom merkte ik een dat ik veel meer energie had. Ik kon me vrij snel na de behandeling weer goed concentreren en ik slaap weer prima. Ik voel me bovendien weer heel krachtig en kan me weer ontspannen.

Ongelofelijk effectieve behandeling!

Bedankt Elles!’

Alexandra
‘Toen ik tot mijn schrik wegzakte in een diepe depressie met paniekaanvallen, vertelde een vriendin me dat zij zelf veel baat gehad had bij EFT. Ik had daar nog nooit van gehoord, en vond het maar merkwaardig klinken. Toch keek ik even op YouTube, en probeerde het zelf een paar keer. Verrast over het direkte effect, besloot ik deze weg met professionele begeleiding in the slaan, en zocht ik contact met Elles. Daar heb ik geen spijt van gehad! Elles wist waar ze mee bezig was en gaf vertrouwen. In twee uur leerde ze me de juiste procedure en een passende klop-strategie voor mijn problematiek. Daarmee gaf ze mij een effectief werktuig in handen, waardoor ik niet meer hulpeloos hoefde af te wachten (tot de medicatie werkte of een therapiegesprek). Dit op zich bood al geruststelling. Op elk moment kon ik mezelf nu rust en verlichting bieden – en zonder bijwerkingen. Na slechts enkele persoonlijke en telefonische sessies met Elles, met weken tussentijd, beschouw ik mezelf als volledig hersteld, in een verbazend tempo. Ook voor de toekomst beschik ik nu over een waardevol anti-stressinstrument. Elles’ behandeling met deze wonderlijke methode kan ik iedereen aanbevelen!’

Herman
‘Door twee bijna gelijke en zeer angstige momenten, kreeg ik een post traumatische stressstoornis (PTSS). Met behulp van een EMDR therapie getracht van de PTSS af te komen. Maar naar een korte periode kwam het in alle hevigheid terug. Na enig zoeken op internet kwam ik de EFT therapie tegen, die mij in contact bracht met Elles Runia in Groningen. Hier heb ik EFT leren kennen en na een stuk of 5 consulten hebben EFT en Elles mij verlost van mijn angsten.

EFT is een zeer krachtig genezingsproces tot in het diepst van je ziel en samen met de prima coaching van Elles, één van de beste behandelmethoden.

Daarom raad Ik iedereen aan, die problemen of moeilijkheden heeft deze therapie te volgen.’

Brenda
‘Ik heb Elles ervaren als een zeer prettige coach. Inituitief zeer sterk, waardoor ik weinig hoefde uit te leggen. Doortastend en scherp waar nodig. Een erg fijne combinatie. De EFT techniek is een ogenschijnlijk simpele manier die zeer effectief is, zowel bij oude, diepe emoties als ook bij spanningen of stress die in het hier en nu naar boven komen. De techniek is thuis makkelijk toe te passen. Elles denkt in het proces van laagjes afpellen continu mee waarbij ze heel goed een gevoel van veiligheid kan neerzetten en oprecht, vanuit haar hart, je verder wil helpen om vanuit je eigen kracht te gaan leven’ 

SK
‘Op het moment dat ik mezelf kwijt was kwam Elles op mijn pad. Tijdens een telefonische intake veranderde er iets voor mij. Elles wist direct mijn situatie aan te voelen. Het gevoel wat ik kreeg tijdens en na het gesprek was zo bijzonder. Elles is een hele goede coach en wist precies wat ze eruit moest halen op het moment dat ik het zelf niet meer wist tijdens de sessies. Door haar warme persoonlijkheid voelde ik me gehoord en begrepen. Elles heeft me geleerd EFT toe te passen waardoor ik emotionele gebeurtenissen heb kunnen verwerken. Na ongeveer een jaar kan ik zeggen dat ik me goed, sterk en veel zelfverzekerder voel. Elles je bent een bijzondere, mooie en krachtige vrouw, bedankt voor alles!’ 

Margriet
‘Na een telefonische intake met Elles ben ik ‘in het diepe’ gesprongen, nu zo’n 8 maanden geleden. Vanaf het eerste contact heb ik het gevoel gehad dat ik dat bij haar wel durfde. Het was spannend om mijn meest kwetsbare kant en ervaringen bloot te leggen en verder te onderzoeken, maar steeds ontstond er ruimte na afloop. Tussen de behandelingen door was er ruimte om te overleggen via mail of telefoon, ik heb een sterke betrokkenheid gevoeld van Elles voor mijn persoon en proces.

Ik ben een stuk dichter bij mezelf gekomen door EFT en heb veel emotionele ballast doorgewerkt en verwerkt waardoor ik me nu een stuk steviger voel. Het grote verschil met de reguliere gesprekstherapieën/coaching trajecten voor mij is dat ik bij diepe emoties ben gekomen van mezelf die ik nooit eerder heb gevoeld. En toch zaten ze daar al langere of kortere tijd. Door deze te accepteren en te voelen en ze niet weg te drukken is de lading eraf gehaald. Het was een intensieve tijd maar ik ben blij dat ik dit bij en met Elles heb mogen doen.’

Caroline
‘Gedurende een heftige periode in mijn leven heb ik hulp gezocht bij Elles om meer koersvast te zijn en rust in te bouwen in een omgeving die sterk veranderde. Wat mij bij de eerste telefonische kennismaking al opviel is dat Elles non nonsens is. Ze weet goed door te vragen, komt to the point en weet meteen duidelijke lijnen uit te zetten wat direct al rust en vertrouwen bracht. Daarna volgde de EFT sessies. We kwamen snel tot de kern van de zaak. Mooi dat Elles een beroep deed op mijn eigen innerlijke wijsheid. Dat maakte dat niet alleen zij mij zag maar vooral ook dat ik zelf contact maakte met mijn wijsheid en daarop leerde vertrouwen en vanuit het vertrouwen daarop ging koersen. De EFT sessies zorgden voor verankering. De mooie affirmaties die ik mee kreeg zorgde voor verdere inbedding.

Ik zou Elles omschrijven als een warme vrouw die vanuit haar warme hart een spiegel voor weet te houden, je uitdaagt en tegelijkertijd je helemaal accepteert zoals je bent. Een mooi mens en uitstekende professional die ik iedereen aan zou raden.’

DR
‘Ik heb altijd last van spanning en stress gehad als ik voor een groep mensen moest staan. Als ik wist dat ik een presentatie had of in de belangstelling zou staan, voelde ik me dagen van tevoren erg gestrest. Na 1 sessie EFT bij Elles voelde ik al verlichting. Na 3 sessies lijkt het erop dat ik van de “handicap” af ben. Ik ben relaxter en kan me vrijer uiten in een groep mensen. Een hele bevrijding! 

Elles weet als trainer snel tot de kern te komen. Ze is empathisch op een resultaatgerichte manier. En waar ik heel veel bewondering voor heb is dat al haar aandacht en energie gericht is op het zo goed mogelijk slagen van de training en de getrainden.’

Rob
‘Ik heb Elles ervaren als een deskundig begeleider van een EFT sessie. Ze komt snel tot de kern en spiegelt vanuit een meelevende en sensitieve houding. Haar kracht wordt zichtbaar door een perfecte beheersing van de EFT technieken en door haar vermogen om verbinding aan te gaan. Ze weet hierin een professionele balans te vinden tussen afstand en nabijheid. 

Mijn sessies met Elles hebben mij inzicht gegeven in belemmerende overtuigingen en op emotioneel niveau heb ik vastzittende energie opgeruimd, met als gevolg rust en een beter vermogen om dichter bij mezelf te kunnen blijven. EFT is een mooie, doeltreffende techniek om te groeien naar mijn authentieke ik. 

Als coach heb ik EFT ervaren als een methode die je door je gevoelens ‘heen drukt’. Niet het weten is belangrijk maar het herkaderen van emoties leiden tot een herschikking van je energetisch veld. Een uitstekende methode als praten ’tot niets meer leidt’.

Elles weet de methode, haar kijk op het leven en de oorsprong hiervan op een geïntegreerde wijze tot uitdrukking te brengen.’

Barbara
‘Elles heeft ontzettend veel in huis om je te helpen. Zij is een goede luisteraar en heeft een antenne om op te vangen wat je (onbedoeld) niet hebt gezegd, zodat je al vóór de “behandeling” verder bent dan je was toen je kwam.

Naast de EFT-techniek heeft zij de gave om je enorm te stimuleren en te motiveren en mede hierdoor biedt zij uitzicht op herstel, vooruitgang en ontwikkeling. Haar enthousiasme is aanstekelijk. Heel bijzonder en fijn zijn de prachtige meditaties de werkelijk genezend werken. Elles is zeer belezen en kan diverse boeken adviseren om zo nog meer begrip en inzicht te krijgen.

Zij is een ster in het verbinden van werkelijke warme interesse van mens tot mens èn professionaliteit.

Na een periode waarin zij mij met al deze kwaliteiten heeft begeleid, kan ik nu weer zelf verder, in de wetenschap dat zij er altijd is als het nodig is.’

Petra (Vliegangst)
“Al jaren wilde ik wat aan mijn vliegangst doen. Ik ben altijd wel blijven vliegen maar vraag niet hoe. Ik zat soms bij de minste turbulentie al te huilen in het vliegtuig. Via, via kwam ik bij Elles terecht en maakte ik kennis met EFT.

Totaal onvoorbereid en behoorlijk overdonderd door de werkwijze, kon ik niet geloven dat “dit geklop” mij ook maar iets zou helpen. Maar ik zette door dankzij Elles, die zeer overtuigend te werk ging. Zij was goed in staat om door te prikken naar onderliggende lagen die in mijn geval te maken hadden met mijn angst.

Ik bleef sceptisch maar voerde de therapie uit zoals Elles mij die leerde. Baat het niet, dan schaad het niet was mijn motto in deze. Na drie sessies ging ik een vliegreis maken en ik moet toegeven dat het werkt. Ik kon en kan het nog steeds niet geloven maar mijn vliegreis was totaal ontspannen. Ik kan deze therapie en deze therapeute bij iedereen aanbevelen.

Elles, super bedankt.”

Peter  
‘Van kinds af aan heb ik altijd gestotterd. Niet een klein beetje maar echt erg. Ik had natuurlijk de nodige stottercursussen gevolgd maar zonder succes. Bij bepaalde woorden en in bepaalde situaties gaf dat een enorme hoeveelheid spanning.  Op veel momenten niets zeggen omdat ik niet durfde te praten. Op andere momenten iets moeten zeggen en er totaal niet uitkomen. Zo ging ik door het leven zo goed en zo kwaad.  Ik bleef leuk doen naar de buitenwereld maar die constante spanning die ik voelde knaagde inwendig verschrikkelijk.

Totdat ik moest solliciteren op mijn eigen functie. Tijdens een oefen sollicitatie klap ik helemaal dicht. Een intens verdrietige, machteloze situatie. Hoe moet ik solliciteren als ik niets kan zeggen?? Na een dag uithuilen ben ik gaan zoeken op het internet. Weer een stottercursus? Volgens mij moest ik eerst van mijn spanning af. Zo kwam ik bij EFT en Elles Runia terecht. 

In totaal 5 sessies leerde Elles mij wat de EFT methode is en hoe ik het zelf kan toepassen. Stap voor stap hielp Elles mij om negatieve ervaringen uit het verleden uit te wissen. Al na de eerste sessie voelde ik dat het hielp.  Wij namen de angst voor mijn naam weg en ik merkte direct verschil. Ik voelde vooruitgang, meer zelfvertrouwen en ging zelf hard aan de slag met EFT. Na 5 sessies kan ik mijn naam weer moeiteloos te zeggen, en de telefoon weer oppakken. Het praten gaat steeds beter en ik krijg steeds meer zelfvertrouwen. De momenten dat het nog verkeerd gaat probeer ik met EFT te corrigeren. Drie maand later ben ik zo goed als van mijn angst en spanning af. Het praten, gaat soms nog niet helemaal vloeiend maar ik kan mij in iedere situatie prima verstaanbaar maken zonder angst.

Ik was sceptisch de eerste keer. Kan zo’n simpele klop methode helpen? Bij mij helpt het zeer goed en ik ben heel blij dat ik met Elles contact heb gezocht. Ik ben een ander mens geworden en denk inmiddels meer over de zonnige toekomst dan het negatieve verleden. Elles, professioneel en met veel toewijding heb je mij geholpen. Bedankt daarvoor.”

Marleen, Borger
“Op een moment in mijn leven waarin ik behoorlijk uit evenwicht was, heb ik contact met Elles gezocht. Hier heb ik geen moment spijt van gehad! EFT werkt snel en effectief. Het is een openbaring dat ik een en ander zo snel heb kunnen loslaten. Door EFT zit ik sinds jaren weer lekker in mijn vel. Ik voel me krachtig, sterk en vol zelfvertrouwen. Vol energie en levenslust.Wat een openbaring is EFT. Ik kan het iedereen aanraden!

Dank je wel Elles voor je liefdevolle begeleiding.”

Veronique
“EFT, een interessante mix van psychologie, neurologie, acupunctuur. Kloppen, waardoor problemen verminderd worden en zelfs verholpen kunnen worden. Met een psychologie-opleiding als mijn achtergrond, was ik in eerste instantie wat afwachtend. Maar de combinatie van EFT en Elles hebben me geheel overtuigd. Na elke sessie kwam ik telkens wat vrolijker, lichter en opgeluchter thuis. De EFT-behandelingen van Elles waren een eyeopener waardoor mijn problemen effectief en sneller dan bij een reguliere psychologische behandeling verholpen zijn!

Elles is een bijzonder mens; met haar passie, positieve instelling en enorme steun draagt ze zeker bij aan de positieve wending die ze bij haar cliënten teweeg brengt. Ze is onbevooroordeeld en weet het goede en de kracht in mensen naar boven te brengen en te versterken.

Elles heeft mijn leven een hele positieve wending gegeven en daarbij handvatten om deze in de toekomst te kunnen voortzetten. Daar ben ik haar heel dankbaar voor. Zonder enige twijfel zou ik mensen adviseren naar haar toe te gaan!”

Renny
“Opnieuw liep ik vast in een voor mij vrij heftige kwestie waarvoor ik al eerder hulp had gehad. Over EFT had ik vele malen gelezen en nu hakte ik de knoop door: ik zoek een EFT therapeut in de buurt. En kwam terecht bij Elles Runia – Praktijk voor nieuwe kracht.

Het woord ‘kracht’ raakte me. Hoe kom ik weer in mijn kracht? Daar kwam ik vlot achter toen ik met EFT begon. Een methode waarmee je zelf snel en gemakkelijk aan de slag kunt op momenten dat er ‘onaangename zaken’ langskomen. De combinatie van kloppen en benoemen wat me dwars zit gaf en geeft opluchting en ruimte. O.a. om te zien waar m’n kracht zit. Na een viertal sessies en veel geklop thuis of onderweg in de auto is er veel opgeruimd en kan ik er zelfstandig verder mee. Ik beleef en doe alles met zo veel meer plezier dan ervoor. Dat is kracht. Werken met EFT opent nieuwe deuren voor mij, ik hou het voor eens en altijd op de achterhand. 

Elles heb ik ervaren als een deskundige coach. Ze hoort uitstekend tussen de regels door waar het pijnpunt zit wat om bevrijding vraagt. Ze heeft een respectvolle, oordeelloze en heldere benadering. Daarnaast vind ik haar een warm, enthousiast en stralend mens.” 

Gerda, Paterswolde
Elles, je bent een engel op m’n pad geweest en ook je richtingaanwijzers naar zelfacceptatie, liefde voor jezelf hebben me getroffen. Eerst werken aan zelfliefde voordat de illusie van afgescheidenheid doorzien (en ervaren) kan worden. 

Diepe dankbaarheid voor de ontmoeting met je en mocht ik in de toekomst een issue hebben waarbij ik hulp nodig heb dan weet ik je te vinden!  

Alexandra, Groningen
“Via een vriend hoorde ik voor het eerst van Elles en EFT; zijn verhalen maakten me nieuwsgierig. Op een gegeven moment zat ik te worstelen met ‘de grote levensvragen’ en kwam ik er maar niet zelf uit. Ik kreeg ook last van lichamelijke stress en wilde er van af. En zo zat ik op een dag tegenover Elles, een bijzondere vrouw met een indrukwekkende uitstraling, scherpe en tegelijk warme manier van analyseren. Haar persoonlijke stijl in combi met EFT werkten goed. Elke sessie was weer een bijzondere ervaring op zich. En hoe confronterend soms ook, telkens kwam ik vrolijk en rustig thuis. Een half jaar later, hadden we onze laatste sessie. Sindsdien voel ik me licht, relaxed en vrolijk. Ik heb voor mijn gevoel een hoop ‘opgeruimd’ en heb een bijzondere techniek geleerd die ik zelf kan toepassen mocht het nodig zijn.”

R.
“Ongeveer een jaar geleden kreeg ik in korte termijn met een paar vervelende dingen te maken; relatie uit, einde baan en tot overmaat van ramp kon ik mijn enige uitlaatklep, sporten, niet meer gebruiken door een kruisband die ik ook in die periode afgescheurd had. Kortom, een periode vol stress, gecombineerd met steeds erger wordende tics, die ik al van jongsaf aan in mijn bezit heb.
Nuchter als ik ben vond ik het uiteraard niet nodig om er iets mee te gaan doen met als uitgangspunt dat het vanzelf wel overwaait.

Tijdens een bijeenkomst van een beroepsvereniging kwam ik terecht bij een lezing van Elles waar ze vertelde over haarzelf en haar werk als EFT coach. De pakkende wijze van haar presenteren en de inhoud spraken me aan en een paar weken later heb ik contact met haar opgenomen voor een gesprek.

En wat een bijzonder gesprek was dat.. Kloppen. Op je eigen lichaam. Energiebanen. Universele samenhang.Wat was dat nou weer?
Dat mijn lichaam letterlijk reageerde, nam ik maar even voor lief. Dat ik de dagen erna mij qua gevoel beter voelde ook en ach, waarom niet nog een keer er heen? En elke keer kwam ik een laag dieper qua problematiek, meer inzichten en vooral, de rust keerde terug in mijn hoofd. In mijn lichaam. De tics verdwenen, het positieve kwam weer terug. En daarmee kwam mijn leven weer terug bij het oude. Nee, niet het oude. Bij het nieuwe, de versie 2.0 met meer inzicht, meer rust dan ooit gekend in mijn leven. Zonder het positieve, enthousiaste karakter van Elles zou dit niet gebeurd zijn. Haar manier van in gesprek gaan is een ideale mix van directheid, meelevendheid en benoemen wat ze voelt en ziet zonder ook maar een moment een oordeel te hebben.
Kortom, EFT en Elles hebben mijn leven aardig op de kop, en dus op de rails gezet!”

Jelle de Groot
“Via het maandblad Ode las ik een berichtje over EFT. Wat mij trof was: je kunt het zelf doen én je kunt oude pijn opruimen. Ik maakte al snel een lijstje van hinderlijke pijnpunten. Ik belde Elles Runia op en het klikte tussen ons. Zo heb ik vijf sessies EFT met Elles gedaan en ook thuis EFT toegepast. Voor mij is EFT een bevrijding… hele oude pijn en hedendaagse pijn is opgeruimd. Dat heeft geleid tot een betere relatie met mijn vrouw, tot beter inzicht in mijn werk en tot een heel bijzonder gesprek met mijn zus. Zo’n gesprek had in 35 jaar niet plaats gevonden. Nu er meer ruimte is in mezelf, ging dat wel. Al met al bevrijding dus. Dat had ik zó niet verwacht.

De begeleiding van Elles is echt heel bijzonder. Kan ik iedereen aanraden. Zij leeft helemaal mee in de sessie en dat geeft veel steun om alle emotie boven te laten komen. Het zit verstopt in het lijf en vraagt moed om het boven te laten komen. Zij is als een vroedvrouw. Ze is onvoorwaardelijke liefde. Dat is heel zeldzaam onder mensen, is mijn ervaring. En die ervaring zal ik nog heel lang koesteren en zelf ook oefenen.

Rest mij om te zeggen dat haar vraag ‘ heb je jezelf lief ’, een kernvraag is die ik meeneem in mijn leven en in mijn werk. Bedankt Elles, en ik oefen zelf thuis door met EFT’

Cursisten over de EFT-opleiding bij Elles


David, Schotland

‘The EFT (emotional freedom technique) course held in Groningen is one of the best courses I have ever attended. Elles has a passion for the subject and she teaches in a way that ensures you fully understand it. She is an excellent tutor and I highly recommend both Elles and EFT.

I come from Scotland and I have my own NLP (neuro linguistic programming) and Meridian Psychotherapy business. EFT is a very important component and it is a technique I use daily; it has cleared many emotional blockages from the past and this has helped me in many ways.

‘Elles is truly an expert in her field.’

Karin, Eexterzandvoort
Een vriendin vertelde over EFT en wat voor een succes ze er zelf mee bereikt had. Na het lezen van een boek over EFT werd ik enthousiast en wilde zelf ook aan de slag, maar vond wel dat ik eerst de techniek goed onder de knie moest hebben. Via internet kwam ik op de site van Elles Runia terecht.

Level 1 was heel bijzonder, een eerste oefensessie met EFT raakte bij mij een diepe emotie aan. De rust die ik daarna ervoer was heel bijzonder.

Level 2 ging nog meer in op de techniek en het oefenen op elkaar. In begin reuze spannend, maar Elles begeleidt je met zoveel rust en betrokkenheid dat de spanning er gauw al was.

Level 3 vond ik geweldig. Ik was me altijd al bewust dat alles energie is, maar nu leerde ik de techniek om via energetische wegen oude patronen en overtuigingen te verwijderen en positieve affirmaties te verankeren.

EFT heeft mij iets bijzonders gebracht. Ik ben met mezelf aan de slag gegaan om oude pijnen en emoties op te ruimen. Dit heeft mij veel bevrijding gebracht. Ook stressvolle momenten kan ik nu veel beter hanteren. Van te voren even “kloppen” en ik sta er in rust en voel mij steviger. Ook de combinatie van EFT met mijn Yin Yoga vind ik heel bijzonder, ze versterken elkaar. Mijn energieveld wordt groter en ik voel me er heerlijk bij.

Mijn dank is er voor Elles die dit allemaal in werking heeft gezet. Ik heb haar ervaren als een warm en betrokken mens. Zij inspireert en is bevlogen, een coach die stimuleert en vertrouwen geeft en iedereen goed begeleidt in haar/zijn proces.”

Henk, Amsterdam 
‘De passie die Elles heeft om mensen te helpen heeft diepe indruk op mij achtergelaten. Vooraf had ik al veel gelezen over EFT en ik had veel video’s gezien. Maar de training van Elles zorgde er voor mij voor dat alles op zijn plaats viel. Hoe werk je met EFT, waar moet je vooral op letten en wat kan je allemaal tegenkomen tijdens een sessie.

Ik ben daarom heel blij dat ik deze training bij Elles heb gedaan. Een betere trainer had ik me niet kunnen wensen”.

Annemieke, Hoogeveen
“Ik heb de EFT training bij Elles gevolgd op advies van een kennis omdat ik op zoek was naar een spirituele insteek. Elles is een bijzonder mens. Ze is zeer gemotiveerd en enthousiast. Op dat moment zat ik behoorlijk in de put. Mijn relatie was na tien jaar verbroken en ik voelde me heel erg moe. Door EFT klom ik langzaam weer uit het dal.

Ik kreeg een techniek aangereikt waardoor ik zelf mijn pijn en verdriet aan kon aanpakken. Je hebt discipline en doorzettingsvermogen nodig. Maar door de ‘drive’ van Elles ontwikkel je die snel. De consulten waren heel bijzonder en leerzaam. Ik merkte dat de techniek werkte waardoor ik steeds gemotiveerder raakte om EFT toe te passen op allerlei dingen. Ook voor vragen of als ik vastliep kon ik altijd bij haar terecht en even mailen. Elles is echt een hele fijne EFT coach waar je enorm gemotiveerd van thuiskomt!”

Siska, Exloo
“Elles Runia is een enthousiaste bevlogen coach. Een warm, betrokken en bemoedigend mens met diep respect voor de ander. Ze geeft vertrouwen en is zeer stimulerend door haar eigen ervaringen met EFT. Door de kleine groepjes is er voldoende tijd voor iedereen, tegelijkertijd houdt zij de touwtjes goed in handen, bewaakt de tijd en begeleidt een ieder in zijn/haar proces. Ik ben met plezier naar elke training toegegaan. Voor mij was het een cadeau voor mijzelf.”

“EFT heeft aan mijn leven iets moois toegevoegd. Ik heb extra tools gekregen om in te zetten wanneer ik me minder goed voel, minder zeker ben van mezelf. Ik ben rustiger geworden. Ik merk ook dat EFT mij steviger neerzet in mijn therapeut zijn. Elles bedankt!”

Meindert, Zuidbroek
”Elles is een hele goede trainer die op enthousiaste, duidelijke wijze uitleg geeft. Ze is heel prettig in de omgang en je merkt aan alles dat ze veel levenservaring en levenskracht heeft. Ze is open, geeft vertrouwen en zorgt voor een veilige sfeer. Haar stijl is: duidelijk, open, helder en ook ontbreekt het haar niet aan de nodige humor. Voor mij is een criterium; zou ik een goede vriend/bekende met een gerust hart naar haar toesturen.. Ja, zonder meer!!”

Tineke, Alteveer
“Ik heb EFT level 1, 2 en 3 gevolg bij Elles en ik heb genoten van de opleiding. Ik ervaar Elles als een heerlijk positief integer mens, die vol passie de opleiding EFT geeft. Dank je Elles voor de prachtige opleiding EFT. Harte Groet Tineke”
Audrey, Groningen
‘EFT level 1, 2 en 3 heb ik met veel plezier bij Elles gevolgd. Hoewel er nogal wat aanbieders van EFT workshops zijn, ben ik blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd en voor Elles Runia van levenskracht heb gekozen. Elles heeft EFT nog inzichtelijker weten te maken. Ze is een ervaringsdeskundige en kan heel goed uitleggen hoe je EFT op cliënten toepast. Dit gedeelte was voor mij zeer waardevol.
EFT heeft veel indruk op mij gemaakt en heeft veel voor me gedaan. Zo’n simpele methode en zulke geweldige resultaten! Ik denk niet dat ik er ooit mee zal stoppen.
Bedankt voor alles!’

Rob, Reuver
“Na kennis te hebben gemaakt met EFT via het internet en ik de verbluffende resultaten ervan zelf al had ondervonden, besloot ik mij op te geven voor een training bij Elles. Ik had last van ademnood, veel pijn, geen energie en was behoorlijk neerslachtig. Na de 1e training van Elles was ik erg onder de indruk. De materie op zich was me bekend maar door haar uitleg, enthousiasme, gedrevenheid en geweldige energie viel alles op zijn plek en werd het nog veel duidelijker voor mij.

Nu ik alle EFT methodieken heb gevolgd en heb toegepast kan ik zeggen dat ik me sinds jaren niet meer zo goed hebt gevoeld. Ik sta weer helemaal in het leven, zonder angsten, pijn of neerslachtigheid. Ik zet nu stappen die ik eerder niet mogelijk achtte. Het allerbelangrijkste is dat ik zoveel meer begrijp. Ik heb van Elles geleerd EFT toe te passen met zoveel passie en energie dat het voor mij wonderen heeft verricht en blijft verrichten. Het goede komt me werkelijk tegemoet en ik geniet iedere dag weer.”

Cliënten over klankbehandeling bij Elles


G. uit Groningen
“Via een vriendin kwam ik in contact met Elles en de Soudhealing. Tijdens de kennismaking en kreeg ik uitleg over de Soudhealing. Vervolgens bracht ik mijn “item” in (dat wat ik graag wilde loslaten, verbeteren) waarop de Soudhealing gericht zou worden. Ik kon plaatsnemen op de behandeltafel, gaan liggen met warme deken over en het maar laten gebeuren. Elles begon met afstemmen en begon vervolgens mantra’s en rustige klanken te zingen. Als snel raakte ik in een diepe ontspanning en viel in slaap. Als Elles stopte met zingen, werd ik weer bewust van mijn omgeving. Maar zo gauw ze weer zong was ik weer weg. Na aflloop voelde ik mij heel erg ontspannen en heel erg geaard. Ik kreeg een affirmatie mee en deze heb ik thuis een aantal weken gedaan. Ik ben daarna nog een keer voor een 2e sessie geweest. Ik ben door deze behandelingen nu veel bewuster van mezelf en mijn handelen. Dit heeft mij veel rust gegeven. Ik kan veel meer ontspannen en genieten en goed bij mezelf blijven. Ik gebruik de affirmaties nog regelmatig.

Kortom, het was een hele fijne en bijzondere ervaring. Echt een aanrader!!!”

Scroll naar boven