Wat is EFT?

EFT – Emotional Freedom Techniques – valt onder energie-psychologie en combineert de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit de psychologie, neurologie en acupunctuur. Het is een eenvoudige en effectieve manier om stress, pijn en verdriet los te laten. Daarnaast lost EFT lichamelijke kwalen op en verwijdert trauma, angsten en fobieën. Het is een methode die blijvende resultaten biedt. 

Hoe werkt EFT? 

EFT is een kloptechniek die gebruik maakt van specifieke acupressuurpunten. Waarom werkt dat zo effectief? Energie is de basis van alles. Ons lichaam bestaat op kwantumniveau uit energie en energiebanen. Deze energiebanen raken geblokkeerd als stressvolle of pijnlijke emoties niet kunnen stromen, omdat we deze wegdrukken. Door op specifieke acupressuurpunten op je lichaam te kloppen, terwijl je de emotie voelt en benoemt, gaat de energie weer stromen, hef je de energieblokkade op en ervaar je bevrijding, verlichting, ontspanning en ruimte. Dus door het losmaken van vastzittende energie (emoties) pak je de oorzaak van het probleem aan. 

Creëer een ontspannen leven met EFT

Met behulp van EFT kan je een ontspannen leven creëer en weer in je kracht staan. Ik leer je graag hoe je de EFT-technieken op je eigen manier kunt toepassen om van je klachten af te komen. Neem contact met mij op en ontdek EFT. Het eerste telefonisch consult is gratis. 

Welke klachten kan je met EFT behandelen?

 

Bij stress, vermoeidheid en burnouts

In onze huidige maatschappij is stress zo vanzelfsprekend, dat we vinden dat het er nu eenmaal bij hoort. Stress heeft echter wel gevolgen. Je voelt je vermoeid, prikkelbaar en ervaart minder plezier in je leven. Je stemming, gedrag en energieniveau raken er door beïnvloed en er ontstaan fysieke en/of emotionele klachten. Als je lichaam niet meer in staat is te herstellen van de lichamelijke en geestelijke vermoeidheid spreken we van een burn-out. Tijdens een EFT behandeling laat ik je ervaren hoe je op een eenvoudige en effectieve manier stress en vermoeidheid kunt loslaten. Ik leer je hoe je de EFT- techniek op je eigen manier kunt toepassen zodat je weer kunt ontspannen en genieten van je leven.

Bij ziekte en rouwverwerking

Het verliezen van een geliefde, een langdurige ziekte, een scheiding of ontslag: allemaal voorbeelden van zeer stressvolle gebeurtenissen in iemands leven. Je ervaart verdriet, eenzaamheid, isolatie, woede, angst, schuld of spijt en vaak ook gevoelens van minder waard zijn. Door het wegdrukken van deze pijnlijke emoties wordt je steeds vermoeider en is de kans groot op fysieke en emotionele klachten. Tijdens een behandeling laat ik je ervaren hoe je met behulp van EFT deze pijnlijke gebeurtenissen kan verwerken. Ik leer je hoe je de techniek op jouw manier kan toepassen, zodat je klachten verdwijnen en je weer energie krijgt en kunt ontspannen.

Bij somberheid, depressie en trauma

Soms ervaren we als kind of volwassene zeer stressvolle gebeurtenis in ons leven. Hoe gevoeliger de persoon is, hoe groter de impact en hoe meer geneigd we zijn stressvolle emoties te negeren en onderdrukken. Als we stressvolle gebeurtenissen niet goed verwerken, kan ons leven ontregeld raken. De klachten die ontstaan zijn zeer uiteenlopend. Het varieert van prikkelbaarheid, slaapproblemen, somberheid, een gespannen gevoel, hartkloppingen en vermoeidheid tot een gevoel van angst, isolatie of depressie. Daarnaast ontstaan er vaak ook fysieke klachten. Tijdens een behandeling laat ik je ervaren dat je met behulp van EFT deze stressvolle gebeurtenissen kan verwerken en loslaten. Je leert weer ontspannen, je energie komt terug en je kan weer sterk in je leven staan.

Bij fysieke klachten, ziekte en pijn

Fysieke klachten zijn vaak eenvoudig weg te nemen met EFT. Door de methodiek toe te passen op het gevoel, de locatie en de intensiteit van de pijn, verdwijnen veel fysieke klachten. Chronische fysieke klachten hebben vaak een onderliggende emotionele oorzaak. Zo kunnen onverwerkte emoties milde tot ernstige (onbewuste) spanning oproepen en lichamelijke klachten veroorzaken. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust. Moeilijk te verwerken emoties verdwijnen soms letterlijk uit je geheugen. Hoe zwaarder de emotie, hoe dieper weggestopt deze is. Je lichaam heeft dan een signaalfunctie. Langdurige pijnklachten en chronische aandoeningen kunnen duiden op een dieper liggend emotioneel probleem. Tijdens een EFT behandeling laat ik je ervaren hoe onbewuste onderliggende spanning op een eenvoudige wijze naar de oppervlakte komen. Je gaat ervaren dat je met behulp van EFT deze emoties kan verwerken en los laten. Hierdoor verdwijnen de fysieke klachten.

Bij angsten en fobieën

Er zijn veel verschillende angsten: naast rij-en vliegangst of angst voor bepaalde dieren, zijn er ook presentatieangst, examenangst, faalangst, sociale angst of angst voor ziekte. De fysieke klachten die met angsten gepaard gaan zijn: blozen, hartkloppingen, zweetaanvallen, duizelingen, tintelingen, hyperventilatie, misselijkheid of flauwvallen. Vaak leidt dit soort angsten ook tot een gevoel van isolatie of depressie. Tijdens een EFT behandeling leer ik je hoe je met behulp van EFT je angsten en fobieën kunt opsporen, verwerken en loslaten. Ik leer je hoe je de EFT- techniek op je eigen manier kunt toepassen om van je angsten af te komen.

Verslavingsproblematiek

Verslavingsproblemen herken je aan het dwangmatig/obsessief bezig zijn met je probleem. Wel eten, niet eten, wanneer mag ik weer roken, zal ik wel of niet roken of drinken etc. Door je te richten op eten, roken of drinken, een drukke agenda, altijd bezig zijn, niet alleen willen zijn, hoeft je niet onder ogen te zien wat er werkelijk speelt, wat je werkelijk voelt. Verslaving (eten, roken, drinken, gokken, pc, tv, sex, altijd werken, bezig zijn) is in de meeste gevallen een uiterlijke manifestatie van een onderliggend probleem. Gebrek aan zelfvertrouwen, eigenwaarde, gevoelens van schuld, schaamte, eenzaamheid, isolatie en depressie zijn oorzaken die ten grondslag liggen aan verslavingsproblematiek en worden er ook door versterkt. De leegte die men in zichzelf voelt is ondraaglijk en moet opgevuld, afgeleid, weggerookt, gegeten of gedronken worden. Tijdens een EFT behandel-traject gaan we op een eenvoudige manier aan de slag met deze onderliggende gedachten en gevoelens. Ik leer je hoe je deze techniek op je eigen manier kunt toepassen, waardoor je je verslaving kunt overwinnen en weer sterk in je leven kan staan.

Overige toepassingen

Of het nu gaat over blozen, stotteren, presentatie angst, concentratiestoornissen, paniekaanvallen of verslavingsproblematiek, EFT is zeer breed toepasbaar en inzetbaar bij diverse fysieke of emotionele klachten. Wil je leren hoe je de EFT-techniek kan toepassen om van je klachten af te komen?  Heb je andere klachten en wil je weten wat EFT voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op. Ik vertel er graag meer over. Of lees de ervaringen van anderen.

Scroll naar boven