Artikelen

Nu sta ik weer sterk in het leven

 “Dat kan toch niet waar zijn!”, dacht ik toen ik hoorde over EFT – Emotional Freedom Techniques. “Een beetje kloppen op energiebanen, terwijl ik de emotie voel en dat is het?” Jaren daarvoor was ik gediagnosticeerd met een chronische darmziekte, gebruikte ik zware medicatie en probeerde ik al die tijd deze ziekte en vermoeidheid de baas te worden door allerlei alternatieve geneeswijzen te proberen. Ik paste mijn voeding aan, onderging bioresonantie, acupunctuur en nog veel meer maar zonder gewenst resultaat. Maar toen mijn eerste EFT-sessies aansloegen, was ik op zijn zachts gezegd geïntrigeerd.. 

Lees meer…

Ontmoet de liefde van je leven!

Tips voor een geweldige relatie met jezelf

Valt het jou ook op hoe weinig tijd we voor onszelf hebben? Het lijkt wel alsof we geleefd worden door de hectiek van ons dagelijks leven en dat we onszelf vergeten. We hangen aan het einde van de avond moe voor de laptop of TV of gaan doodop naar bed. Baan, carrière, kinderen, partner, vrienden, familie, sociale verplichtingen…ze staan allemaal op onze overvolle to-do lijst en als allerlaatste op die lijst staan we meestal zelf…  

Lees meer…

De kracht van kwetsbaarheid

Laatst zat ik op de bank en voelde me heel verdrietig. Ik moest iemand die me heel dierbaar is loslaten. Ik werd overspoeld door verdriet, twijfel en angst. En toen deed ik iets wat ik vroeger nooit zou doen. Ik liet mijn tranen de vrije loop en gaf me helemaal over aan het gevoel van verdriet.

Lees meer…

Angst, de allerbeste raadgever!

Het was zes uur ’s ochtends op een koud en verlaten metrostation in Parijs. Ik was twintig jaar en wachtte op de metro die mij naar mijn werk zou brengen, toen er achter mij een man opdook en mij in onverstaanbaar Frans iets toefluisterde. Mijn hart ging tekeer en mijn lichaam verstijfde van angst. ‘ ‘Wegwezen!’ voelde ik, en ik liep weg in de richting van de trap. Daar kwam gelukkig net een vrouw aanlopen. De man schoot weg en ik haalde opgelucht adem.

Lees meer…

Niet lullen maar poetsen!
Of kan het ook anders?
 

Het was heel lang mijn overtuiging, dat je hard moest werken en je best moest doen om iets te bereiken. ‘Niet lullen, maar poetsen’ was het devies. Tot mijn dertigste, toen ik tijdens een opleiding voor massagetherapeut, leerde dat alles uit energie bestaat. Ons lichaam, onze gedachten en onze emoties bestaan allemaal uit energie. Als de energie kan stromen, gaat de trillingsfrequentie omhoog en voel je je gelukkig, ontspannen en energiek. Je leven gaat steeds moeitelozer en je hoeft steeds minder te DOEN. Dat sprak mij aan!

Lees meer…

Hoe geef jij je grenzen aan?

Vroeger stond ik altijd klaar voor anderen. Ik voelde haarfijn aan wat anderen nodig hadden en paste me moeiteloos aan. Het was mijn 2e natuur om mezelf weg te cijferen en aan te passen. Ik ergerde me dan ook vaak aan mensen die alle ruimte innamen en geen rekening hielden met anderen. Voordringers in het verkeer of in de winkel, luid sprekende mobiele bellers in de trein. Ik werd er regelmatig mee geconfronteerd, totdat zij mij iets deden inzien…

Lees meer…

Eet jezelf energiek!


Steeds vaker worden we geconfronteerd met allerlei berichten over het voedsel dat we eten. Zo berichten de media ons over de schadelijke gevolgen van magnetrongebruik, suiker, gluten en andere voedingsstoffen. Daarnaast worden we elke dag, al dan niet gevraagd, geïnformeerd en geadviseerd over hoe we gezonder kunnen eten..

Lees meer…

Nu even niets! Lui zijn is gezond

Vroeger bij ons thuis, keek ik wel eens jaloers naar onze kat, die lui in de vensterbank lag. Terwijl hij lekker niets deed, was ik hard aan het werken en studeren. Daarnaast had ik een relatie en een druk sociaal leven. Ook al had ik het gevoel dat ik zinvol bezig was, toch keek  ik steeds vaker jaloers naar onze kat. Zo’n leven wou ik ook: alle tijd en rust van de wereld en even helemaal niets doen. Daarom besloot ik om struktureel meer rust en Me-time voor mezelf te plannen. Maar dat was zo makkelijk nog niet. Lui zijn bleek een hele kunst. 

Lees meer…

Vliegangst? EFT geeft je vleugels

Laatst belde een cliënt mij met de vraag of zij met EFT van haar vliegangst af kon komen. “Natuurlijk kan dat”, antwoordde ik en we maakten een afspraak voor een consult. Voor het consult ben ik eens gaan googlen over vliegangst. Wat blijkt? Ongeveer één op de drie Nederlanders lijdt aan vliegangst. Kan je daar eigelijk wel zo eenvoudig vanaf komen?  

Lees meer…

Heb je haast? Ga dan even zitten!

“Heb je haast? Ga dan even zitten”, zei mijn meditatieleraar vroeger als ik weer de les uit wilde rennen om mijn bus naar huis te halen. Ik was negentien jaar, hooggevoelig, onzeker en had een chronische ziekte. Via mijn therapeut belandde ik op een meditatietraining. Daar leerde ik stil te zitten en naar binnen te keren. En wat in het begin een onmogelijke opgave voor mij leek, veranderde uiteindelijk mijn leven …

Lees meer…

Scroll naar boven