Ontmoet de liefde van je leven! Tips voor een geweldige relatie met jezelf

Valt het jou ook op hoe weinig tijd we voor onszelf hebben? Het lijkt wel alsof we geleefd worden door de hectiek van ons dagelijks leven en dat we onszelf vergeten. We hangen aan het einde van de avond uitgeblust voor de TV of gaan doodop naar bed. Baan, carrière, kinderen, partner, vrienden, familie, verplichtingen…ze staan allemaal op onze overvolle to-do lijst en als allerlaatste op die lijst staan we meestal zelf.  De allerbelangrijkste relatie in je leven 


Hoe belangrijk vind jij jezelf? Deze vraag stel ik vaak aan mijn cliënten en dan zie ik ze twijfelen. Dat zegt al veel over de lage eigenwaarde waar veel mensen mee kampen, want je zou jezelf heel belangrijk moeten vinden. De allerbelangrijkste relatie in je leven, is de relatie met jezelf.” Waarom? Omdat je pas in staat bent om waardevolle relaties met anderen te hebben, als je jezelf waardeert. En omgekeerd geldt het ook: Jij wordt pas liefdevol en respectvol behandeld als jij jezelf liefdevol en respectvol behandelt. Het gaat in essentie allemaal om zelfliefde.Hoe houd ik van mezelf? 

Op het moment dat mensen zich realiseren dat zelfliefde aan de basis staat van een gezonde relatie, ontspanning, kracht en echte vrijheid ontstaat een andere vraag: Hoe houd ik van mezelf? Wat een hele goede vraag is. We worden als baby als een ‘spons’ geboren, die alle emoties, gevoelens en overtuigingen ‘opzuigt’ uit zijn omgeving. Als deze omgeving niet liefdevol, respectvol en emotioneel beschikbaar is voor ons, voelen en ontwikkelen we deze zelfwaardering en zelfliefde niet of nauwelijks. Maar hoe kan je dat dan alsnog ontwikkelen? Ik help je graag op weg om de meest belangrijke relatie in je leven te verbeteren.   

7 tips voor een liefdevolle relatie met jezelf

 

1. Slaap en eet jezelf energiek

Voldoende slaap is essentieel voor balans, harmonie en herstel. In onze samenleving kampen veel mensen met een chronisch slaaptekort. Wil je dit bij jezelf voorkomen? Zorg dan dat je 7 tot 9 uur slaap per nacht krijgt. Dan kan je lichaam zich herstellen en opnieuw opladen en voel je meer kracht en energie. Ook de juiste voeding geeft je een goede basis. Wil je hier meer over weten? Lees: 7 tips om gezonder te eten

2. Zorg dat je regelmatig beweegt   

Regelmatige lichaamsbeweging geeft je meer energie, eigenwaarde en balans. Het verhoogt je stofwisseling, versterkt je gronding en je energieveld. Tijdens het bewegen komen er namelijk endorfines vrij in het lichaam, waardoor je je beter gaat voelen en het risico op hart- en vaatziekten wordt verlaagd. Trouwens, iedere dag 20 minuten wandelen geeft meer resultaat dan 1 x per week naar de sportschool. Zorg dus dat je regelmatig beweegt.

3. Wees authentiek

Als jij je goed voelt, zoals je werkelijk bent, heb je minder last van stress dan als je ontevreden bent over jezelf. Wees authentiek. Voel wie je werkelijk bent en weet dat dat goed is. Dus spreek je uit en kom voor jezelf op. Sta jezelf toe om gezien, gekend en gehoord te worden voor wie je werkelijk bent – en niet om wie je ‘hoort te zijn’. Leef vanuit je eigen waarheid, zonder daarmee een ander tekort te doen en let eens op hoeveel ruimte je daarmee creëert.

4. Accepteer je emoties en volg je intuïtie

Accepteer je emoties. Ze zijn waardevol en belangrijk, want ze vertellen je hoe het met je is gesteld. Wees daarom eerlijk naar jezelf over je gevoelens en emoties. Laat ze toe, doorvoel en transformeer ze. Daardoor ervaar je weer ontspanning en vrijheid en kan je je intuïtie beter voelen. Wanneer je naar je intuïtie luistert, blijf je dicht bij jezelf en je eigen verlangens. Hierdoor ontdek je wat je nou echt wil doen met je leven.

5. De kracht van plezier

Neem tijd om te ontspannen, te spelen, in interactie te zijn met anderen. Waar word jij blij van? Het bos, de zee of van een veld vol met bloemen? En hou je van wandelen, dansen, zingen, theater, muziekmaken, tekenen, architectuur, kunst? Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet en waar, als je het maar leuk vind. Dus, ga regelmatig iets leuks doen, puur en alleen omdat het jou plezier oplevert.

6. Wees geduldig met jezelf

Als je een proces van verandering doormaakt, heb je tijd en rust nodig om alles wat je leert te integreren in jezelf. Pas wanneer je rust voelt, kan er iets nieuws ontstaan. Wees daarom geduldig met jezelf. Je hoeft maar één stap tegelijk te zetten om vooruit te gaan. En als je haast omzet in geduld en rust, gaat de verandering veel sneller.

7. Zie je eigen potentieel

Jij bent uniek. Jij brengt iets in deze wereld wat niemand anders heeft. Dat maakt jou speciaal en belangrijk. In de kern ben je een liefdevol, krachtig, creatief, emotioneel wezen met specifieke talenten, kwaliteiten en passies. Houd van jezelf en durf te geloven in de onbegrensde mogelijkheden die voor jou beschikbaar zijn. Dan zie je je eigen potentieel.

Heb je hulp nodig?

Dat waren mijn tips. Ik hoop dat jij een liefdevolle relatie met jezelf aangaat. Heb je hulp nodig om je angst los te laten en liefdevoller met jezelf om kan gaan? Meld je dan aan voor een gratis telefonisch consult met mij.

Alsjeblieft, mijn gratis e-book

Download hier op de Home pagina mijn gratis e-book: ‘In 7 stappen naar een leven vol kracht en vrijheid’  Veel plezier ermee!  

Scroll naar boven