Niet lullen maar poetsen! Of kan het ook anders...?

Het was heel lang mijn overtuiging, dat je hard moest werken en je best moest doen om iets te bereiken. ‘Niet lullen, maar poetsen’ was het devies. Tot mijn dertigste, toen ik tijdens een opleiding voor massagetherapeut, leerde dat alles uit energie bestaat. Ons lichaam, onze gedachten en onze emoties bestaan allemaal uit energie. Als de energie kan stromen, gaat de trillingsfrequentie omhoog en voel je je gelukkig, ontspannen en energiek. Je leven gaat steeds moeitelozer en je hoeft steeds minder te DOEN. Dat sprak mij aan…

Maar hoe zorg je ervoor dat de energie kan stromen en je trillingsfrequentie wordt verhoogt? Het begint bij de basis: gezond eten, voldoende bewegen en uitrusten. Daarnaast is het belangrijk dat je je dromen of passies volgt. Voor mij gebeurde dat toen ik als coach ging werken. Dus vraag jezelf:  Wat is jouw passie? Waar word jij blij van? Wil je een andere baan, verhuizen, een moestuin, zingen, muziek maken of zelfvoorzienend in de natuur leven? Alles is goed, als je je (liefdevolle) passies maar volgt. Als je doet wat je leuk vind, wordt je er vanzelf goed in!  

Beperkende overtuigingen opruimen

Toch kwamen er, toen ik mijn passie ging volgen, ook angst en twijfel naar boven. Gedachten dat ik het niet kon of dat het niet zou lukken. Ik vond dit verwarrend, totdat ik begreep dat dit oude overtuigingen vanuit mijn jeugd waren. Negatieve overtuigingen verlagen je trilling en zorgen ervoor dat je weer belandt in de modus van hard werken en je best doen. Het is dus belangrijk om beperkende overtuigingen op te ruimen. Maar hoe doe je dat?  

Sta je emoties toe

Beperkende overtuigingen ontstaan vanuit negatieve ervaringen. De overtuiging ‘Ik ben niet goed genoeg’ ontstaat vanuit de ervaring dat je niet de moeite waard was om echte aandacht en liefde te ontvangen. ‘Ik moet hard werken’ ontstaat door een gevoel van afkeuring dat je voelde, als je niet hard werkte. ‘Ik mag niet huilen, bang of boos zijn’,  ontstaat vanuit een gevoel van afkeuring die je voelde in je jeugd, als je boos, bang of verdrietig was.  Nog iets wat je energie verlaagt, zijn vastzittende emoties. Emoties zijn immers ook energie en wanneer deze vastzitten, kan jouw energie niet stromen. Dus of je je nou blij, verdrietig, bang of gekwetst voelt, sta je emoties toe. Vraag je af, als je ’s ochtends wakker wordt, hoe je je werkelijk voelt. Duw pijnlijke gevoelens niet weg, maar neem de tijd om ze te erkennen en ervaren. Leer om je emoties te uiten. Hierdoor gaat je energie weer stromen en je trilling omhoog. 

Minder oordelen

Sta eens stil bij hoe gewend we zijn om voortdurend over alles en iedereen te oordelen. Wanneer je je innerlijke dialoog volgt, ontdek je ook oordelen over jezelf. Bijvoorbeeld: dat je jezelf niet slim, zelfstandig of rijk genoeg vindt. Of misschien vind je jezelf juist te gevoelig, of onzeker en afhankelijk? Zo zijn we de hele dag onszelf aan het veroordelen. Deze oordelen halen je energie  omlaag. Let daarom op wanneer je aan het oordelen bent. Als je steeds minder oordeelt, zal je merken dat je energie weer omhoog gaat.

Gedachtenkracht of liefdeskracht?  

Sommige mensen denken dat ze de werkelijkheid creëren met hun brein en gedachten-kracht en geloven in  ‘Mind over matter’. Volgens mij begint ware creatie in je ziel: Het centrum van je emoties, verlangens, passies, intenties, overtuigingen, ervaringen en conditioneringen. De ziel omvat ons fysieke en energetische lichaam en creëert de wet van aantrekking.  Hoe liefdevoller je bent, hoe meer positieve situaties, ervaringen en personen je zult aantrekken. Ik gebruik de wet van aantrekking in mijn dagelijks leven om ‘oud zeer’ op te ruimen en steeds liefdevoller naar mezelf en anderen te worden

Een gratis consult

Wat jouw opvatting ook is, mijn advies is volg je hart, je verlangens en als je een trigger tegenkomt, voel je emoties, zodat de energie weer kan stromen en je leven steeds moeitelozer gaat. Heb je vragen over dit proces of over EFT maak een afspraak met mij voor een gratis telefonisch consult. Of lees hier de ervaringen van anderen.

Ontvang mijn gratis e-book

Download hier op de Home pagina mijn gratis e-book: ‘In 7 stappen naar een leven vol kracht en vrijheid’  Veel plezier ermee! 

Scroll naar boven